enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpAk PartiHüda Par
DOLAR
19,1196
EURO
20,7379
ALTIN
1.210,88
BIST
4.811,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
19°C
Batman
19°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Az Bulutlu
8°C
Cuma Parçalı Bulutlu
10°C
Cumartesi Çok Bulutlu
12°C

COVID-19 Kaynaklı 25 Bin Ton Atık, Okyanus ve Denizlerimizi Tehdit Ediyor!

Araştırmacılar, ağustos sonu itibariyle 193 ülkenin maskeler ve hastane ekipmanlarından ve tüm bu süreçte insanların temassız satın almaya artan …

COVID-19 Kaynaklı 25 Bin Ton Atık, Okyanus ve Denizlerimizi Tehdit Ediyor!
15.11.2021 00:01
0
A+
A-

Araştırmacılar, ağustos sonu itibariyle 193 ülkenin maskeler ve hastane ekipmanlarından ve tüm bu süreçte insanların temassız satın almaya artan ilgisinden doğan alışveriş ambalaj atıklarından dolayı, okyanusların önemli ölçüde kirlendiğini duyurdu. Yapılan araştırmalara göre şu an 25 bin tondan fazla atık, okyanuslarda yüzüyor.

PNAS dergisinde 23 Kasım’da yayınlanacak olan araştırmaya göre, 25 bin tonda fazla atık şu an deniz hayvanlarını tehlikeye atıyor. Çin’in Nanjing Üniversitesi’nden ve California Üniversitesi iklim uzmanlarından oluşan bir ekip, denize dökülen plastiklerin okyanusta uzun mesafeler yol alabileceğini ve denizdeki vahşi yaşama büyük zarar verebileceğini belirtirken, bu çöplerin 1.6 milyon kilometrekareye yayılmış Büyük Pasifik Çöp Yaması‘na dönüştüğünü söylüyor.

Çöplerin büyük çoğunluğunu N95 maskeleri ve yüz siperleri gibi kişisel koruyucu ekipmanlarının oluşturduğunu da belirten ekip, plastik atıklarının yüzde 72’sinin Asya’dan geldiği sonucunda karar kılmışlar. Araştırmacılar, özellikle gelişmekte olan ülkelerde daha iyi tıbbi atık yönetiminin işlenmesi gerektiği konusunda çağrıda bulunmuş durumda.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.