enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpAk PartiHüda Par
DOLAR
27,1418
EURO
28,9323
ALTIN
1.681,16
BIST
8.039,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Açık
37°C
Batman
37°C
Açık
Pazar Açık
36°C
Pazartesi Açık
35°C
Salı Açık
36°C
Çarşamba Açık
35°C

Gürsel Tekin canlı yayında ilan etti: CHP genel başkanlığına aday olabilirim

“HDP’ye bakanlık verilebilir” çıkışıyla gündem olan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel TekiN, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun cumhurbaşkanı adayı olup genel başkanlığı bırakması durumunda kendisinin başkanlığa aday olabileceğini söyledi.

Gürsel Tekin canlı yayında ilan etti: CHP genel başkanlığına aday olabilirim
11.09.2022 16:52
273
A+
A-

‘HDP’ çıkışıyla 6’lı masada tartışmalara neden olan ve özellikle İYİ Parti cephesinden sert eleştiriler alan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin yine çok konuşulacak bir açıklamaya imza attı.

CNN Türk yayınına katılan Gürsel Tekin, “CHP’nin adayı CHP’nin kurumsal kimliğini temsil eden Sayın Genel Başkanımızdır. Son derece doğaldır, onun dışında aday aranmaz” dedi.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi arasındaki görüşmelere itirazı olmadığını belirten Tekin, “Efendim ‘altılı masa’… Ona itiraz etmiyorum. O başka bir şey ama birey olarak, Gürsel Tekin olarak benim özlemim, mutlak ve mutlak, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına girerken cumhurbaşkanı adayının temiz ellerde ve Sayın Genel Başkanımız olmasını arzu ediyorum” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı bırakması halinde kendisinin aday olabileceğini söyleyen Tekin, “Soru şu: Sayın Genel Başkan cumhurbaşkanı adayı olursa, genel başkanlığı bırakırsa buna genel başkanlığa talip olur musun, elbette olurum, niçin olmayayım?” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.